Fazla kilo alıyorsak, sebebi bağırsak

Günümüzde internet alışverişiyle gelen hareketsizlik oldukça yaygınlaştı. Kilo vermek ve stresten uzak kalmak pek mümkün olmasa da sağlığımızın her şeyden önce geldiğini unutmamamız gerekiyor. Kaliteli yaşamanın en büyük payı sağlıktadır. Huzurlu kilo vermek aynı zamanda sağlıklı bağırsaklara sahip olmak demek. Ne yaparsanız yapın kilo veremiyorsanız bunun sebebi huzursuz bağırsak sendromu olabilir.

DHA

Huzursuz bağırsak sendromu yaşayan kişilerin sindirimi düzensiz ve eksik çalışır. Bu da psikolojiyi ve beslenmeyi etkiler. Bağırsağımızı rehabilitasyon merkezine götürmek akıllıca olsa da bunun asıl çözümü yeterli beslenme ve egzersiz olacaktır.

Uzm. Dyt. Sena Çalışkan, huzursuz bağırsak sendromunun kilo verme sürecini etkileyebileceğini belirterek "Huzursuz bağırsak sendromu, sindirim sistemindeki sorunlar nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle karın ağrısı, gaz, şişkinlik, kabızlık veya ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak birçok kişi bu belirtileri kilo verme ile ilişkilendirmez ve doğru teşhis konulmazsa kilo verme çabaları da başarısız olabilir" açıklamalarını yaptı.

PEKİ NELER YAPILMALI ?

Lif alımı arttırılmalı tam tahıllı ürünler tüketilmeli

Sebze me meyvelerle beslenilmeli

Probiyotik ve prebiyotik gıdaların tüketilmeli

Bol su tüketilip bol egzersizle desteklenmeli