Halsizliğe birebir incir reçeli tarifi

İnciri değerlendirmek isteyenler reçel yapmayı tercih ediyor. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İncir reçelinin püf noktası incirlerle şekeri bir gün öncesinde şekerle bekletmektir. İşte 3 adımda incir reçeli tarifi ve incir reçelinin faydaları...

İncirin faydasını bilenler reçel tarifini de merak ediyor. İncir reçeli yapmak oldukça kolay. İncir reçelinin püf noktası incirlerle şekeri bir gün öncesinde şekerle bekletmektir. Öksürüğe ve boğaz ağrılarına iyi gelen ve aynı zamanda hâlsizliğe birebir incir reçelini sabah kahvaltısında şifa niyetine tüketebilirsiniz.

İncir reçeli tarifi için tek yapmanız gereken incirleri yıkamak ve şekerle buluşturmak. İşte 3 adımda incir reçeli tarifi ve malzemeler...

İNCİR REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 kilo incir

8 bardak şeker

1 limonun suyu

İNCİR REÇELİ TARİFİ

1. Diğer reçellerde olduğu gibi incir reçeli tarifinde de akşamdan incirleri yıkayın ve tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Gece boyunca dinlensin.

2. Ertesi gün kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.

3. Biraz kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin. Reçel kıvamına geldiğinde incir reçeli sofraya gelmeye hazır demektir. Afiyet olsun...

İŞTE İNCİR REÇELİNİN FAYDALARI

İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatır.

Kabızlığı giderir.

Vücuda kuvvet ve enerji verir.

Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.

Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.

Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.

Nezle ve bronşite faydalıdır.

İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur.

Kansere karşı da koruyucudur.

Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır.