Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklara karşı tirşik çorbasını öneriyor. Antioksidan içeren tirşik çorbası şifasının kaynağı çorbanın içindeki andırın otu. "Bunu kışın bol bol yerseniz grip olmazsınız." diyen Canan Karatay'ın önerdiği tirşik çorbası tarifi haberimizde...
TİRŞİK ÇORBASI MALZEMELER
500 gram dövme
1 kg.tırşık
1 kase dolusu yoğurt
500 gram nohut
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Aldığı kadar su
TİRŞİK ÇORBASI TARİFİ
Tirşik çorbası tarifi için tırşık yapraklarını ince ince doğrayıp bol su ile yıkayın. Yoğurdu çırpıp nohut ve dövmeleri de yıkayın
Suyu ısıtıp malzemeleri büyükçe bir tencerenin içerisine ekleyin. Tuzunu ilave edip karıştırın
Üzerine un ekleyin ve bu şekilde pişirmeden önce 1 gün bekletin. Bir sonraki gün ocağa alın ve iyice kaynatın.
Piştiğini anladığınızda ocaktan alıp serivis yapın. Afiyet olsun.