Bir damlasını bile dökmeyin! Faydalarını duyunca şaşıracaksınız

Dünyanın hangi ülkesi olursa olsun yumurta kahvaltıların vazgeçilmez öğünüdür. İçerdiği protein, A, B, D ve E gibi birçok vitaminle oldukça değerli bir besin olan yumurta çoğu zaman haşlanarak tüketilir. Haşlanılan yumurtanın suyu çoğu zaman kullanılmasa da oldukça değerli ve yararlıdır.

Kahvaltıların vazgeçilmez ürünlerinden yumurta çoğu zaman haşlanarak tüketiliyor. Protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan yumurtanın suyu da oldukça değerli öğelere sahip. Çoğu kişi yumurtayı haşladıktan sonra suyunu döküyor fakat araştırmalar yumurta kabuğundaki kalsiyum miktarı ve protein nedeniyle suyunun oldukça değerli olduğunu ortaya koydu.

Yumurta, kaynatıldığı süre boyunca içerisindeki kalsiyum ve proteinin belirli bir miktarı suya sızar. Yumurta suyu tüketimi birçok kemik hastalığına iyi geldiği gibi saçlar için de oldukça faydalıdır. İşte yumurta suyunun bilinmeyen faydaları...

EKLEM VE KEMİKLERE İYİ GELİYOR

Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu nedenle kaynatılan yumurtanın suyunun kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.

SAÇLARI BESLİYOR

Saçın %80'i protein olduğu için, protein açısından zengin yumurta suyunu saça uygulamak, şekillendirme sırasında kaybedilen proteinin yenilenmesine yardımcı olur. Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza sürün. Bol miktarda protein içeren yumurta suda kaynatıldığında protein çözülür ve bu da saçlarınızın oldukça canlı görünmesine yardımcı olur. Özellikle de kuru saçlar için adeta bir ilaç.

KİRECİ SÖKÜP ATIYOR

Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.

ÇİÇEKLERİ BESLİYOR

Yumurta suyunun içerisinde yer alan kalsiyum bitkiler içinde oldukça faydalı. Sade su yerine bitkilerinize döktüğünüz kaynamış yumurta suyu bitkilerinizi beslemeye yetecektir.