AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılan çörek otu, doktorlar tarafından "ikinci beynimiz" olarak adlandırılan bağırsak sağlığı açısından önem arz eder. Bağırsak sağlığı için zeytinyağını yerinden eden çörek otu yağının faydaları say say bitmiyor.
Çörek otu, karaciğerde A vitaminine dönüşebilen karotenler ve çeşitli mineraller açısından zengin bir yapıya sahip. Özellikle kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir bakımından da önemli bir kaynak olan çörek otu magnezyum, selenyum ve çinko gibi minerallerin yanı sıra A vitamini, B vitaminleri (B1, B2, B3, B6, B9) ve C vitamini de içerir.
Çörek otu, güçlü bir anatioksidan kaynağı olduğundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizma sistemini destekleyen vitamin ve mineralleri içeriğinde bulunduran çörek otu, hastalıklara karşı direnci korur.
Gaz giderici özelliği ile ön plana çıkan çörek otu yağı sindirim sistemine iyi gelir. Kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemlerde çörek otu yağına başvurulabilir.
Kan şekerini düzenler
Kolesterol seviyesini düşürür
Antibakteriyel ve antifungal özellikler
Cilt ve saç sağlığını destekler
Tansiyonu düşürür
Kanserle mücadelede etkili olabilir
Ruh sağlığını destekler