Okan Kabuk
Şifa deposu olarak da belirtilen bu besin, sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra oldukça lezzetli olması, neredeyse her sofrada bulunmasına yol açıyor. Faydaları ise doğal antibiyotik olmasından ağız sağlığına kadar birçok farklı şekilde bulunuyor.
Soğan hem lezzeti açısından hem de sağlıklı olması bakımından neredeyse her sofrada görülebiliyor. Ayrıca soğanın faydalarından bazıları şu şekilde; tıkanıklığa karşı faydalı olabiliyor, doğal antibiyotik özelliği bulunuyor, kansere karşı faydalı olabiliyor, ağız ve diş sağlığına yararlı olabiliyor.
Tıkanıklığa Faydalı: Kalp dostu olarak bilinen soğanın kanı temizleme özelliği bulunur. Bu nedenle kalp damarlarının tıkanmasına sebep olabilen problemleri ortadan kaldırabilir. Kalp hastalıklarına karşı faydalı olabilir.
Doğal Antibiyotik: Bileşiminde A, B ve C vitaminlerini barındıran soğan; iyot, fosfor, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve potasyum mineralleri bakımından fazlaca zengin besinlerden biri olarak bilinir. Vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruma etkisi gösterebilir. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunur.
Kansere Karşı Etkili: Soğan özlerinin kanseri tetikleyebilen mutasyon süreçlerini önleyebileceği belirtiliyor. Ayrıca kanser hücrelerinin çoğalmasında önleyici etkisi olabiliyor.
Ağız ve Diş Sağlığına Yararlı: Ağız ve diş sağlığı için önerilebilen soğan, ağız içerisindeki zararlı bakterileri ortadan kaldırabilir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı için de tavsiye edilebiliyor.