Favori yumurtalı kahvaltılık tarif! Protein cenneti, haşlanmış yumurta kapama tarifi

Kahvaltıya yumurta yapmak isteyenler bu tarifi deneyebilir. Tereyağlı haşlanmış yumurta kapama tam ağzınıza layık. Peki bu nefsi kahvaltılık nasıl yapılır?

Baharatlarla lezzetlenen yumurta kapama içerisinde tereyağı da var. Bu yumurtalar 8-10 dakika arası haşlanmalıdır. İşte tarifi...

Tereyağlı Haşlanmış Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Maydanoz

Tereyağlı Haşlanmış Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağlı haşlanmış yumurta kapama için öncelikle yumurtalarımızı bir tencereye alalım.

Üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başlayan yumurtalarımızı 8-10 dakika haşlayalım.

Ardından ocaktan alalım ve soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyalım.

Yumurtaları önce 2 parça, ardından 4 parça olacak şekilde dilimleyelim.

Ocağa aldığımız tavaya tereyağını alalım ve erimesini bekleyelim.

Yağ eridikten sonra kırmızı toz biber, pul biber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım.

Dilimlediğimiz yumurtaları da tavaya dizelim ve kısık ateşte, çevirerek 2-3 dakika kadar pişirelim.

Pişen yumurta kapamamızın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim.

Afiyet olsun!