Fatma ana otunun doğum sancısına etkisi var mı?

Fatma ana otu anne adayları tarafından araştırılıyor. Meryem ana otu da denilen bu bitkinin hamilelik sancılarını hafiflettiği ve hamile kalmayı kolaylaştırdığı düşünülüyor. Peki, Fatma ana otu(Meryem ana otu) hamilelikte nasıl kullanılmalı? Kolay doğum için Fatma ana otu işe yarar mı? Meryem ana otu ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

Fatma ana otu hamilelik konusunda en çok araştırılan bitkisel tedavilerin başında geliyor. Meryem ana otu da denilen bu bitkinin em doğum sancılarını azalttığı hem de hamile kalmayı kolaylaştırdığı biliniyor. Peki, bu doğru mu? Fatma ana otu nasıl kullanılmalı? İşte yanıtlar...

HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRI MI?

Meryem ana otunun her ne kadar hamile kalmayı kolaylaştırdığı ya da doğum sancılarını azalttığı bilinse de hekime danışmadan kullanımı uygun değildir. Çünkü faydaları bulunan bu bitkinin birtakım zararları da bulunuyor. Doğal ve bitkisel bir ürün olan Fatma ana otu ilaç olarak kullanılmamaktadır.

FATMA ANA OTU HAMİLELİKTE NASIL KULLANILIR?

Cam bir sürahinin içerisine bir tane Meryem ana otunu koyun ve gece boyunca suda bekletin. Bu karışım yalnızca bir kere kullanılabilir. Tekrar içileceği zaman yenisini yapılmalıdır.

MERYEM ANA OTUNUN TEHLİKESİ VAR MI?

Hamile olan kişiler Meryem ana tohumunu tüketirken dikkatli olmalılar. Bu ürün bitkisel de olsa herkeste farklı bir etkiye sebep olabilir. Bu nedenle tüketmeden mutlaka hekim tavsiyesi alınmalıdır.

MERYEM ANA OTUNUN FAYDALARI

İdrar kaçırmaya iyi gelir

Kan akışını hızlandırır

Hamile kalmayı kolaylaştırır

Sperm miktarını arttırır

Sperm kalitesini arttırır

Spermlerin yumurtalıklara yerleşmesini sağlar

Doğum sancılarını hafifletir

Doğumdan önce rahim ağzını genişletir

Cilt yaralarını onarır

MERYEM ANA OTUNUN ZARARLARI

Tansiyon düşüklüğüne sebep olur

Mide bulantısına yol açar

Vücutta su kaybı olur

Mide yanması meydana gelebilir