AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Çok çeşitli olan Osmanlı mutfağı günümüzdeki Anadolu mutfağının en foklorik halidir. Sultanların ağızlarına layık lezzetler çıkan Osmanlı mutfağında Fatih Sultan Mehmet'in gözde yemeği ise son yıllarda popüler oldu.
Özel misafirlerine özellikle yaptıran Fatih Sultan Mehmet, kendine has bir tadı olan nadir Padişahlardandı. Kuzu eti ile yapılan mutancana da birbirinden lezzetli besinlerde yer alıyor.
500 gram kuzu eti
50 gram arpacık soğan
10 gram iç badem
10 gram kuru kayısı
10 gram kuru incir
1 yemek kaşığı tereyağı
10 gram kuş üzümü
10 gram mürdüm eriği
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı ılık su
Bir çay kaşığı sumak
Kuzu etini har ateşte kavurun.
Diğer malzemeleri ise bir tencereye koyarak kaynatın.
Kuzu etini daha sonra ocaktan alın.
Suyunu boşaltım yeniden su koyup kaynatırken diğer malzemeleri içine ekleyin.
40 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yemeğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...