AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Koruk suyu Osmanlı mutfağında en sık kullanılan besinlerden biri. Peki, koruk suyu neden bu kadar kıymetli? Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği besinlerden biri olan koruk suyu hoşaflardan yemeklere kadar birçok çeşitte kullanılıyor. Saray mutfağından eksik olmayan koruk suyu kabızlık için önemli bir içecek. İşte ekşimsi bir tada sahip olan koruk suyunun faydaları...
KORUK SUYUNUN FAYDALARI
Hazmı kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir
Ödemin atılmasında faydalıdır. Kadınlarda özellikle regl dönemi öncesinde görülen şişkinliği azaltır
Egzama gibi cilt sorunlarına iyi gelir
Antioksidan deposudur, hastalıklara karşı korur
Vücutta biriken toksinleri atar
Gözlere şifadır
Serinletici etkiye sahiptir
Kandakişeker oranını korur
KORUK SUYU TARİFİ
Üzümün olgunlaşmamış haline koruk denir. Koruk meyvesinin tadı bu yüzden ekşimsidir. Erikle benzer bir tada sahip olan koruk, üzümün suyu çıkartılarak tüketilir. Yüzyıllardır Akdeniz ülkelerinde tüketilen koruk özellikle metabolizmayı düzenler.