Fast food tarzı patates kızartmasının püf noktaları! Sadece elma sirkesi değil yağın içine...

Bu tüyoları uygulayarak çıtır çıtır patates kızartması yapabilirsiniz. Üstelik tadı aynı fast food lokantalarındaki gibi oluyor.

Patates kızartması, en sevilen lezzetlerin başında gelir. Her yaştan kişinin afiyetle yediği patates kızartması son yıllarda farklı seçenekleriyle de popüler. Özellikle kajun baharatlı versiyonu favori lezzetlerden biri haline geldi.

Bunun yanı sıra elma dilim patates ve tırtıklı patates de tercihler arasında. Patates kızartmasının hangi çeşidini yaparsanız yapın ortaya çıkması gereken çıtır çııtır ve asla yağ çekmemiş halidir. Peki çıtır çıtır ve asla yağ çekmeyen patates kızartması nasıl yapılır? İşte dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta...

Patateslerin üzerinde çıtır çıtır bir kabuk elde etmenin püf noktası yumurta akıdır.

Yumurta beyazlarını bir kasede çırpın ve bu karışımı patatesler ile karıştırın. Patatesleri tamamen kaplandıktan sonra, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz herhangi bir baharat ile tatlandırarak kızartabilirsiniz.

Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlayacak bir diğer yöntem ise kızartma yağının içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklemektir. Elma sirkesi, yağın sıcaklığınının düşmesini sağlayarak patateslerin daha yavaş pişmesini ve çıtırlaşmasını sağlar.

Kızartacağınız patateslerin daha çıtır olmasını istiyorsanız patatesleri kesme şeklinize dikkat etmelisiniz. Patatesi ince dilimler halinde keserek daha hızlı pişmesini ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

PATATESLERİN MUTLAKA ÜZERİNİ KAPATIN

Derin ve kızgın yağda kızartılan patatesler, oldukça yağ çeker ve bu durum tüketildiği esnada rahatsızlık oluşturur. Bu durumun önüne geçmek adına patatesleri tavadan alırken yağından iyice süzmeniz gerekmektedir. Ancak bunun yeterli bir yöntem olmadığını herkes bilir. Bu sebeple tabağa alınan patateslerin altına ve üzerine örtecek şekilde havlu peçete sermeniz gerekir. Bu sayede hem alt tarafı hem de üst tarafı fazla yağlarından arınmış olur.