Fast Food mekanlarından daha orijinal tarif! Çıtır çıtır elma dilimli patates kızartması nasıl yapılır?

Fast food yiyeceklerinin yanında verilen aperatif lezzetlerden biri olan elma dilimli patates kızartması tarifine bayılacaksınız. Hem baharatlı hem de çıtır çıtır olan bu lezzetle kahvaltı sofralarını şenlendirmeye hazır olun! Peki en orijinal elma dilimli patates kızartması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartmasının en orijinal halini sizler için derledik. Amerika mutfak kültüründen hayatımıza giren ve fast food ürünlerinin yanında ikram edilen elma dilimli patates kızartması başlı başına yapılan tüketilen bir lezzet haine geldi.

Daha çıtır ve baharatlı yapılan elma dilimli patates kızartmasının yapımında bazı püf noktalar var. Çıtırlığının fazla olması için çoğu kişinin bilmediği o sırrı haberin detayına ekledik.

ELMA DİLİMLİ PATATES KIZARTMASI NAIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet büyük boy patates

Bir yemek kaşığı un

Bir çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı toz biber, karabiber

2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkayın.

Akabinde elma dilimler gibi dilimleyip bir kaba alın.

Üzerine un, tuz, toz biber, karabiber dökün.

Son olarak da hepsini karıştırıp derin bir tencereye yağı koyun.

Yağ kızdıktan sonra patatesleri avuç avuç içine atın.

Kızardıktan sonra yağ çeken bir kağıt havlunun üzerine koyun.

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltılarını şenlendirecek tarif! Kokusuyla bayıltan sütlü biber kavurması nasıl yapılır?