AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kızartmasının en orijinal halini sizler için derledik. Amerika mutfak kültüründen hayatımıza giren ve fast food ürünlerinin yanında ikram edilen elma dilimli patates kızartması başlı başına yapılan tüketilen bir lezzet haine geldi.
Daha çıtır ve baharatlı yapılan elma dilimli patates kızartmasının yapımında bazı püf noktalar var. Çıtırlığının fazla olması için çoğu kişinin bilmediği o sırrı haberin detayına ekledik.
MALZEMELER
2 adet büyük boy patates
Bir yemek kaşığı un
Bir çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz biber, karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkayın.
Akabinde elma dilimler gibi dilimleyip bir kaba alın.
Üzerine un, tuz, toz biber, karabiber dökün.
Son olarak da hepsini karıştırıp derin bir tencereye yağı koyun.
Yağ kızdıktan sonra patatesleri avuç avuç içine atın.
Kızardıktan sonra yağ çeken bir kağıt havlunun üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...