Farklı yemek tarifi arayanlara özel lezzet: Krema soslu köfte ve mantar sote

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler için krema soslu köfte ve mantar sote tarifi hazırladık. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü krema soslu köfte ve mantar sote oldu. Akşam yemeğine farklı yemek tarifi arayanlar için nefis yemek olan krema soslu köfte ve mantar soteyi yapmak hem pratik hem keyifli. Evde bulunan malzemelerle işte mantar sotenin püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Akşam yemeğine farklı yemek tarifi arayanlar Benim Yemeğim'in yemek menüsünü araştırıyor. Benim Yemeğim'in 7 Haziran menüsü krema soslu köfte ve mantar sote tarifi oldu. Yarışmacılar mantar sote yapımında hünerlerini gösterdi. "Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız 3 aşamadan oluşan krema soslu mantar soteyi deneyebilirsiniz. İşte adım adım farklı yemek tarifi...

KREMA SOSLU KÖFTE VE MANTAR SOTE MALZEMELER

Köfte için:

200 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı galeta unu

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kişniş

Tuz ve karabiber

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı su

5 yemek kaşığı krema

3 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı hardal

Karabiber

Mantar sote için:

7 adet mantar

Yarım kuru soğan

Yarım kırmızıbiber

Yarım çarliston biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

8 dal taze biberiye

Tuz ve karabiber

KÖFTENİN YAPILIŞI:

Krema soslu mantar sote için önce köfteyi hazırlayın. Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, süt, kimyon, kişniş, tuz, karabiberi kabımızda yoğuruyoruz. Ceviz boyutunda şekil verdiğimiz köfteleri 180 derecede 20 dakika fırında pişiriyoruz.

MANTAR SOTENİN YAPILIŞI:

Soğan ve biberleri küçük küçük doğruyoruz. Mantarları kuşbaşı doğruyoruz. Taze biberiyeleri dalından ayıklayıp ince ince doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı ilave ettikten sonra sırasıyla soğan, biberleri ve mantarı sotelemeye başlıyoruz. Kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve biberiyeyi ekliyoruz.

SOSUN YAPILIŞI:

Tereyağını zeytinyağıyla erittikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Krema, su, soya sosu, hardal ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz.Ürünleri tabağa alarak servis ediyoruz.