Farklı yemek arayanlara yenidünya kebabı ve yanında nefis domatesli pilav tarifi

''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenler tarif defterini kontrol ediyor. Hep aynı tarifleri not almaktan bıkanlar Benim Yemeğim'in bugünkü menüsünü araştırıyor. Bugünkü menü yenidünya kebabı ve domatesli pilav tarifi oldu. Kıyma ile yapılan yenidünya kebabı tarifi favori yemeğiniz olabilir. Kebabın sosundan pişmesine kadar her detayı sizler için bir araya getirdik. Yenidünya kebabının yanına domates pilavı deneyebilirsiniz. Farklı pilav tarifi arayanlar için de güzel bir tercih olabilir. İşte yenidünya kebabı tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yenidünya kebabı ve domatesli pilav tarifi "Bugün ne pişirsem?" diyenler için kurtarıcı tarif olabilir. Yenidünya ile kebap yapmayı hiç düşündünüz mü? Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü yenidünya kebabı ve domatesli pilav tarifi oldu. Yenidünya kebabının yapılışı hem keyifli hem de sanıldığı kadar zor değil. Kıyma ve nar ekşisiyle yapılan yenidünya kebabı ana yemeğiniz olabilir. Yanında ise domatesli pilav yaparak ezber pilav tariflerine meydan okuyabilirsiniz.

Yenidünya kebabı tarifi ve yanında domatesli pilav farklı yemek tarifi arayanlar için sofraları lezzetlendiriyor. Şef Rafet İnce'nin püf noktalarıyla paylaştığı yenidünya kebabının ve domatesli pilavın yapılışını adım adım anlattık. Yenidünya kebabı kadar sosunun lezzeti de önemli. Evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz ana yemek yanına bir çorba ve tatlı yaparak menünüzü tamamlayabilirsiniz.

YENİDÜNYA KEBABI VE DOMATESLİ PİLAV MALZEMELER

Yenidünya kebabı için:

200 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

3 diş sarımsak

7 adet yenidünya

Kebabın sosu için:

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kuru kekik

Sıcak su

Tuz ve karabiber

Domates pilavı için:

2 su bardağın ıslatılmış pirinç

5 adet domates

2 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

YENİDÜNYA KEBABININ YAPILIŞI

Yenidünya kebabı tarifi için öncelikle karıştırma kabına; kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kimyon, kırmızı toz biber, nar ekşisi, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuruyoruz. Çekirdeklerini çıkartmış olduğumuz yenidünyaların içine kıymalı harcı yerleştirip fırın kabına koyuyoruz.

Sosunun yapılışı

Kebabın sosu da kendisi kadar önemli. Domates salçası, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağına su ekleyip çırpıyoruz. Sosu fırın kabındaki yenidünya kebabının üzerine döküyoruz. Fırında 14 dakika 180 derecede pişiriyoruz.

Domatesli pilavın yapılışı

Domatesli pilavı bir kere deneyince hep yapacaksınız. Tereyağını zeytinyağıyla erittikten sonra küp küp doğradığımız domatesleri suyunu salıncaya kadar yağda kavuruyoruz. Kavrulmuş domateslerin üzerine pirinçleri ilave ediyoruz ve 3-4 dakika pirinçle domatesi kavuruyoruz. Son olarak tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Kaynattığımız suyu pilava bir serçe parmağını geçene kadar ekliyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz. Ürünleri tabaklıyoruz.