Farklı yemek arayanlara koşari tarifi! MasterChef koşarinin yapılışı

MasterChef All Star'ı izleyenler Mısır'ın koşari yemeğini merak ediyor. Koşari besleyici besinlerin olduğu birkaç aşamada hazırlanan bir yemek. İçerisinde bol baharat, soğan, sarımsak ve mercimek, pirinç ve erişte bulunuyor. İşte Mısır koşari tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

MasterChef All Star'da günün menüsünü Mısır yemekleri oluşturdu. Koşari de menünün en çok merak edilen yemeklerinden biri oldu. Mısır'ın ulusal yemeği ve oldukça popüler bir sokak yemeği. Peki, koşari nasıl yapılır? İşte farklı yemek arayanlara Mısır koşari tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

4 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı erişte

3 su bardağı su

2 diş sarımsak

2 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

3 adet karanfil

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

KOŞARİ TARİFİ

Mercimeği ve pirinci ayrı tencerelerde su koyarak 30 dakika bekletin.

Bu sırada erişteyi normal şekilde haşlayın. Süzülen makarnaya 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin.

Servis için iri doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsağı 1 çay bardağı sıvı yağ ile kızartın. Kızaran soğanlar çıtır bir kıvama geldikten sonra kağıt havlu üzerine alın.

Sosun yapılacağı tencereye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı su, tuz, ezilmiş sarımsak, karanfil, beyaz sirke, domates sosu veya domates salçası ve diğer baharatları ekleyin. 20 dakika kaynatın.

Kızartılan soğanlardan kalan yağın içine 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 diş sarımsak ve tuz ekleyin. Bu karışıma son adımda haşlanan mercimek ve pirinç karışımı koyun. Ardından nohutları ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Bütün adımlar tamamlandıktan sonra servis aşamasına geçebilirsiniz. İlk olarak mercimek ve pilav karışımını tabağa koyun. Katlı bir görüntü oluşturması için makarna, sos ve çıtır soğanları sırasıyla ilave edin. Afiyet olsun.

Mutfaktaki karıncalara sirkeli çözüm! Usta bahçıvanlar bile bunu deniyor