Farklı ve kolay çorba tarifi

Ağrı çorbası merak ediliyor. Yöresel bir çorba olan bu çorbaya gırar da deniliyor. Ağrı çorbası aşurelik buğdayla hazırlanıyor. İşte farklı çorba arayanlara özel tarif...

Farklı çorba tarifleri menülerin vazgeçilmezi. Çünkü yemekten önce mutlaka çorba ikram edilir. Peki, Ağrı çorbası tarifini hiç denediniz mi? Aşurelik buğdayla hazırlanan Ağrı çorbasına gırar çorbası da denir.

Yayla çorbasına da benzeyen Ağrı çorbasında farklı olarak haşlanmış nohut kullanılır. İşte Ağrı çorbası tarifi ve malzemeleri...

AĞRI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

5 su bardağı yoğurt

1 su bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı haşlanmış nohut

Nane

Tuz

Su

AĞRI ÇORBASI TARİFİ

Ağrı çorbası tarifi için aşurelik buğdayı önceden ıslatın.

Bir tencerede un, yoğurt ve yumurtayı bir miktar su ile çırpın. Karışıma önceden ıslattığınız buğday ve nohutu ekleyip ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın.

Daha sonra da tuz ekleyin.

Buğdaylar yumuşayınca da ocaktan alın. Ağrı çorbası servisi için üzerine nane serpin ve afiyetle için.

En güzel kabaklı tarif: Kabak sinkonta