AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Havalar iyice ısınmaya başladı. Bu sıcak günlerde serinlemenin en yaratıcı yollarını mı arıyorsunuz? İşte farklı tatlar ve deneyimler sunan, evde kolayca hazırlayabileceğiniz buzlu içecek tarifleri...
1. TROPİKAL ANANAS-MANGO SMOOTHİE
Malzemeler:
1 bardak taze ananas dilimleri
1 bardak taze mango dilimleri
1 bardak hindistancevizi sütü
1 yemek kaşığı bal
Bolca buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Soğuk ve tropikal bir lezzet için hemen servis edin.
2. NANELİ YEŞİL ÇAY MOJİTO
Malzemeler:
2 poşet yeşil çay
1 bardak kaynar su
1/2 bardak taze nane yaprakları
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı bal
Bolca buz
Yapılışı:
Yeşil çayı kaynar suda demleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyan çaya limon suyu, bal ve nane yapraklarını ekleyin. Bol buzla servis edin.
3. LAVANTALI LİMONATA
Malzemeler:
1 bardak taze limon suyu
1/2 bardak lavanta şurubu (lavanta çiçekleri ve şekerle hazırlanmış)
4 bardak soğuk su
Bolca buz
Yapılışı:
Limon suyu ve lavanta şurubunu soğuk suya ekleyin ve iyice karıştırın. Buz dolu bardaklarda servis edin.
4. HİNDİSTANCEVİZİ VE YABAN MERSİNLİ SMOOTHİE
Malzemeler:
1 bardak yaban mersini
1 bardak hindistancevizi sütü
1 muz
1 yemek kaşığı chia tohumu
Bolca buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Serinletici ve besleyici bir içecek için hemen servis edin.
5. KARPUZ VE NANE SERİNLETİCİ
Malzemeler:
2 bardak karpuz dilimleri
1/2 bardak taze nane yaprakları
1 yemek kaşığı limon suyu
Bolca buz
Yapılışı:
Karpuz dilimlerini ve nane yapraklarını blenderda karıştırın. Limon suyu ve bol buz ekleyerek servis edin.
6. BAHARATLI CHAİ FRAPPE
Malzemeler:
1 bardak soğuk demlenmiş chai çayı
1/2 bardak süt
1 yemek kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
Bolca buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda karıştırın. Üzerine biraz tarçın serpiştirerek servis edin.
7. AVOKADOLU HİNDİSTANCEVİZİ SMOOTHİE
Malzemeler:
1 olgun avokado
1 bardak hindistancevizi sütü
1 yemek kaşığı bal
1/2 bardak ıspanak yaprakları
Bolca buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sağlıklı ve serinletici bir içecek için hemen servis edin.
8. MANGO VE ZENCEFİLLİ BUZLU ÇAY
Malzemeler:
2 poşet siyah çay
1 bardak kaynar su
1/2 bardak mango püresi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 yemek kaşığı bal
Bolca buz
Yapılışı:
Siyah çayı kaynar suda demleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyan çaya mango püresi, rendelenmiş zencefil ve bal ekleyin. Bol buzla servis edin.
9. KAVUN VE FESLEĞENLİ SMOOTHİE
Malzemeler:
2 bardak kavun dilimleri
1/2 bardak taze fesleğen yaprakları
1 yemek kaşığı bal
Bolca buz
Yapılışı:
Kavun dilimlerini ve fesleğen yapraklarını blenderda karıştırın. Bal ve bol buz ekleyerek servis edin.
10. ÇİKOLATALI AVOKADO SMOOTHİE
Malzemeler:
1 olgun avokado
1 bardak süt
2 yemek kaşığı kakao tozu
1 yemek kaşığı bal
Bolca buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Çikolatalı ve besleyici bir serinlik için hemen servis edin.
Afiyet olsun.