Farklı pilav tarifi arayanlara mükemmel lezzet

Arnavut pilavı tarifi ''Bugün ne pişirsem?'' diyenler tarafından merak ediliyor. Arnavut pilavı tavuk etiyle yapılan kolay bir pilav çeşidi. Diğer pilavlardan farkı fırında yapılıyor olmasıdır. İşte lezzetiyle meşhur Arnavut pilavı tarifi ve malzemeleri...

Arnavut pilavı tarifi farklı pilav çeşitleri arasında yer alıyor. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız tam sofranıza layık bir pilav çeşidi. Özellikle fırın yemeklerini seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.

Arnavut pilavı akşam yemeği için hem iştah kabartan hem de kolay bir tarif. Arnavut pilavı tarifi bildiğimiz pilav malzemeleri dışında tavuk etiyle hazırlanıyor. İşte Arnavut pilavı tarifi ve malzemeleri...

ARNAVUT PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Tavuk

2 bardak pirinç

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı salça

1 kepçe yağ

ARNAVUT PİLAVI TARİFİ

Farklı pilav tarifi arayanlar bu lezzete bayılacak. Arnavut pilavı tarifi için önce tavuğu doğrayıp haşlayın.

Başka bir tavada yağda soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekleyin biraz da onunla kavurup altını kapatın.

Pirinci yıkayıp borcama alın ve üzerine salçasını dökün iyice karıştırın.

Daha sonra üzerine haşladığınız tavukları dizin ve 4 bardak tavuk suyunu ekleyin.

200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Arnavut pilavı sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun.

Süleymaniye çorbası nasıl yapılır?