Farklı pilav tarifi arayanlara muhteşem lezzet Özbek pilavı tarifi

Özbek pilavı tarifi bugünkü Benim Yemeğim yemek programının belirleyici menüsü oldu. Hep aynı pilav tariflerinden sıkılanlar Özbek pilavının yapılışını merak ediyor. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Kuzu kuşbaşıyla yapılan Özbek pilavı tarifini Şef Rafet İnce'nin önerisiyle hazırladık. İşte ana yemek yanına nefis lezzet...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in 5 Ağustos menüsü Özbek pilavı oldu. Yarışmacılar hünerlerini Özbek pilavında sergileyecek. Peki, Özbek pilavının püf noktası nedir, Özbek pilavı nasıl yapılır?

Özbek pilavı tarifi kuzu kuşbaşı ile hazırlanıyor. Zerdeçal, sarımsak ve soğan gibi faydalı besinlerin de bulunduğu Özbek pilavı, Özbek sofralarının olmazsa olmazı. İşte farklı pilav tarifi arayanlara Benim Yemeğim Özbek pilavının yapılışı ve malzemeleri...

ÖZBEK PİLAVI MALZEMELER

200 gram kuzu kuşbaşı

1 adet soğan

1 diş sarımsak

2 adet havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2,5 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı zerdeçal

Tuz ve karabiber

ÖZBEK PİLAVININ YAPILIŞI

Özbek pilavı tarifi için öncelikle tereyağını zeytinyağıyla erittikten sonra ince ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Sarımsağı ezip incelttikten sonra soğana ekliyoruz. Kuşbaşı etlerimizi karamelize olan soğanlara ilave edip kavuruyoruz. Rendelediğimiz havucu ekliyoruz.

Önceden ıslattığımız pirinç, zerdeçal, tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Pilavı kalıp yardımıyla tabaklıyoruz ve üzerine cımbız yardımıyla etleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun...