AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in 5 Ağustos menüsü Özbek pilavı oldu. Yarışmacılar hünerlerini Özbek pilavında sergileyecek. Peki, Özbek pilavının püf noktası nedir, Özbek pilavı nasıl yapılır?
Özbek pilavı tarifi kuzu kuşbaşı ile hazırlanıyor. Zerdeçal, sarımsak ve soğan gibi faydalı besinlerin de bulunduğu Özbek pilavı, Özbek sofralarının olmazsa olmazı. İşte farklı pilav tarifi arayanlara Benim Yemeğim Özbek pilavının yapılışı ve malzemeleri...
ÖZBEK PİLAVI MALZEMELER
200 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz ve karabiber
ÖZBEK PİLAVININ YAPILIŞI
Özbek pilavı tarifi için öncelikle tereyağını zeytinyağıyla erittikten sonra ince ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Sarımsağı ezip incelttikten sonra soğana ekliyoruz. Kuşbaşı etlerimizi karamelize olan soğanlara ilave edip kavuruyoruz. Rendelediğimiz havucu ekliyoruz.
Önceden ıslattığımız pirinç, zerdeçal, tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırdıktan sonra pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Pilavı kalıp yardımıyla tabaklıyoruz ve üzerine cımbız yardımıyla etleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun...