Farklı kahvaltılık arayanlara tescilli Ordu tostu tarifi

Tescilli Ordu tostu tadanların vazgeçemediği tostlar arasında yer alıyor. Hem Ordu'da hem de çevre illerden yoğun talep gören Ordu tostunun lezzeti 63 yıla dayanıyor. Peki, Ordu tostunu bu kadar lezzetli kılan nedir? İşte Ordulu ustalardan kahvaltılık tarif arayanlara Ordu tostu tarifi ve malzemeleri...

AA

Tost tarifleri kahvaltıların vazgeçilmezi. Peki, tescilli Ordu tostunu hiç denediniz mi? Özellikle farklı kahvaltılık tarifi arıyorsanız bu tostu deneyebilirsiniz. Ordu tostuna çevre illerden de yoğun talep geliyor. İşte usta ellerden Ordu tostu tarifi...

AA'da yer alan habere göre Ordu tostu maharetli ustaların ellerinde 63 yıldır damakları tatlandırıyor. Tescilli Ordu tostunun yapılışı oldukça kolay.

ORDU TOSTU TARİFİ

Altınordu ilçesinde 60 yaşındaki tost ustası Engin Atabeyoğlu, tost yapmayı kentin eski esnaflarından Kemal Yamaner'den öğrendiğini ve 40 yıldır da bu işle ilgilendiğini söyledi.

Tostun Ordu'ya özel olduğunu belirten Atabeyoğlu, tostun malzemeleri olan sucuk, ekmek, kaşar peynirinin özel üretildiğini ifade etti.

Atabeyoğlu, Ordu tostunun sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olarak tercih edildiği, günde 100'e yakın tost siparişi aldıklarını anlattı.

BAŞKA İLLERDEN TALEP GELİYOR

Son dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerden de sipariş almaya başladıklarına, bu siparişlerin de oldukça arttığına dikkati çeken Atabeyoğlu, özellikle sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşan gurbetçilerden çok ciddi sipariş aldığını belirtti.

Siparişleri kargoyla alıcıya ulaştırdıklarını aktaran Engin Atabeyoğlu, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin tosta ilgi gösterdiğini, bu dönemde satışların 3-4 katına kadar çıktığını söyledi.

Ordu'da tostun çok tüketildiğini dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son yıllarda bu lezzete il dışından gelen taleplerin de arttığını sözlerine ekledi.