Farelerin evlere geliş sebebi ortaya çıktı! Oysa onlardan kurtulmak bu kadar kolaymış

Farelerin evlere geliş sebepleri birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü evlere girdiklerinde pek çok insanın tedirgin olmasına sebep olabiliyorlar. Öte yandan farelerin evlere geliş sebeplerinden birkaçı adeta ortaya çıktı. Ayrıca bazı yöntemler, ''oysa onlardan kurtulmak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Fareler genellikle evlerde istenmez. Çünkü hem evlere zarar verebilirler hem de bakteri taşıyabildiklerinden dolayı sağlık açısından tehdit oluşturabilirler.

Farelerle başı dertte olan birçok insan, onlardan kurtulmanın yöntemlerini araştırıyor. Bunun yanı sıra onların neden evlere geldikleri de pek çok insan tarafından merak ediliyor. Ayrıca bu noktada, farelerin evlere geliş sebeplerinden bazıları adeta ortaya çıktı.

Öte yandan, ''oysa onlardan kurtulmak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen bazı yollar bulunuyor.

FARELER NEDEN EVLERE GELİR?

Fareler özellikle açlık zamanlarında, dışarıda yiyecek bulamadıklarında evlere gelebilirler. Bunun yanı sıra barınma ihtiyaçlarını gidermek için de evlere yönelebilirler. Öte yandan evlerin ve binaların içindeki açık çöp kutuları da gelmelerine sebep olabilir.

Farelerin en sevdikleri yiyecekler arasında; pastırma, fıstık ezmesi ve çikolata olduğu söyleniyor. Öte yandan su borularındaki küçük sızıntılar, onların sabit su kaynaklarına gelmeleri için uygun olarak biliniyor. Bu nedenle evlerdeki hortum ve boruların akıtmadığından emin olmasını öneriliyor.

Evlerdeki küçük delikler, farelerin girmesi için müsait olarak bilinir. Bu nedenle bulunuyorsa kapatılması öneriliyor. Bunun yanı sıra evlere pencerelerden, kanalizasyon hatlarından ve tavandaki boşluklardan girebilirler. Nitekim drenaj boruları uygun şekilde kapatılmadığında, lavabo veya küvet drenajlarından girebilirler.

OYSA ONLARDAN KURTULMAK BU KADAR KOLAYMIŞ

Farelerden kurtulmak için tercih edilecek bazı yöntemler, ''oysa onlardan kurtulmak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.

Karanfil kokusu fareleri uzak tutma konusunda yardımcı olabilir. Bu yöntemde evlere giriş yolları tespit edilir ve giriş yaptıkları bölgelere 5-6 adet karanfil bırakılır. Bu sayede onları evlerden uzaklaştırmak mümkün olabilir.

Dikkat: Kimyasal yöntemler sayesinde de o canlıları evlerden uzaklaştırmak mümkün olabilir. Ancak kimyasal yöntemler tercih edilecekse, bir uzmandan destek alınması öneriliyor.