Son zamanlarda sofralarda yerini alan ezme kebap nasıl yapılır merak ediliyor. Görsel şölen olarak da dikkat çeken ezme kebap aynı zamanda lezzetiyle de deneyenlerin bir numaralı yemeği olarak tercih ediliyor. Yapımı zahmetli olsa da sağlığa yararı açısından sıkça tercih edilen ezme kebap nasıl yapılır merak ediliyor. İşte ezmeli kebabın meşhur tarifi...
EZMELİ KEBAP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım kg kıyma,
EZMELİ KEBAP TARİFİ
EZMELİ KEBAP YAPILIŞI
Bir kaba kıymayı, domates salçasını, biber salçasını, tuzu ve karabiberi koyup iyice yoğuralım.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Domatesleri ortadan ikiye kesip saplı yerleri bıçak ile temizleyelim.
Yağlanmış tepsiye domateslerin kesik yüzleri gelecek şekilde dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında domatesleri üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Soğanı piyazlık doğrayalım.
Yeşil biber ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım.
Yağlanmış başka bir tepsiye köfteleri dizelim.
Domatesler piştikten sonra fırında köfteleri pişirelim.
Pişen domateslerin kabuklarını çatal yardımıyla soyup tepsi içerisinde güzelce ezelim.
Doğranmış soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi, tuzu, pul biberi ezdiğimiz domatesin üzerine ilave edip karıştıralım.
Domateslerin üzerine köfteleri ilave edip tepside kalan yağı köftelerin üzerine gezdirelim.
Ezmeli Kebabımızı maydanoz ile süsleyip servis yapın.