Eylül meyvelerine yer açın! Biri hafızaya diğeri kansere birebir

Eylül ayı meyveleri arasında şeftali, erik, incir, üzüm, kavun ve karpuz yer alıyor. Şeftali kansere karşı koruyor, üzüm hafızayı güçlendiriyor. İşte kanserden koruyan eylül meyvelerinin faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Eylül meyvelerinin faydaları saymakla bitmiyor. Eylül ayı meyveleri arasında şeftali, erik, incir, üzüm, kavun ve karpuz yer alıyor. Şeftali kansere karşı koruyor, üzüm hafızayı güçlendiriyor.

Eylül meyvelerini tüketerek birçok hastalıktan vücudunuzu koruyabilirsiniz. İşte eylülde sofralarda en çok yer alan meyveler ve faydaları...

Şeftali: Antioksidan deposudur. Uykusuzluğa iyi gelir ve cildi nemlendirir. Kansere karşı koruyucudur.

Mürdüm eriği: Kalbi koruyan mürdüm eriği C vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucudur ve kabızlığa iyi gelir.

İncir: Kemik ve diş sağlığını korur. Kanser hücrelerini önler ve kilo kontrolü sağlar. İncir günlük tatlı ihtiyacını karşılar.

Üzüm: Kansere karşı koruyucu olan üzüm, hafızayı destekler ve kabızlığı önler.

Kavun: A ve C vitaminleri açısından zengin olan kavun, bağışıklığı güçlendirir. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Karpuz: Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.