AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Salça tarifine eylül ayında başlanıyor. Yaz domatesleri ve biberlerini salça yaparak ya da konserve yaparak değerlendirebilirsiniz. Eylül ayını saçla tarifine ayıranlar için adım adım salça yapımının püf noktalarını anlattık.
Eylül ayına özel kolay salça tarifi için domatesleri makineden geçirebilir veya kendiniz ezebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken püf nokta pişirirken sürekli karıştırmak.
SAÇLA TARİFİ MALZEMELER
Domates
Biber
Kavanoz
EN KOLAY SALÇA TARİFİ
1. Salça yapımı için öncelikle domates ve biberleri güzelce yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
2. Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Sonra tencereye koyup, kaynatma işlemine başlayın.
3. Kendiniz ezebilir ya da makineden geçirebilirsiniz. Her şekilde sıvı hâle gelmelidir. Sonra tekrar kaynatıp, güneşin altına sererek, kurumaya bırakın. Kıvama gelince salçalar kullanıma hazır. Afiyet olsun...
SALÇA YAPMANIN PÜF NOKTASI
Salçaları kavanoza doldurduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilmesi küflenmesini önler.
Salça yapımında tahta kaşık sulanmayı önler.