Eylül ayına özel en kolay salça tarifi

Eylül ayında salça tarifi araştırılıyor. Yumuşamış domatesleri ve biberleri en güzel şekilde değerlendirmenin yolu salça yapmak. Peki, domates ya da biber salçası nasıl yapılır? Salça yapmanın püf noktası domatesleri ezdikten sonra yakmadan pişirmektir. İşte en kolay salça tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Salça tarifine eylül ayında başlanıyor. Yaz domatesleri ve biberlerini salça yaparak ya da konserve yaparak değerlendirebilirsiniz. Eylül ayını saçla tarifine ayıranlar için adım adım salça yapımının püf noktalarını anlattık.

Eylül ayına özel kolay salça tarifi için domatesleri makineden geçirebilir veya kendiniz ezebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken püf nokta pişirirken sürekli karıştırmak.

SAÇLA TARİFİ MALZEMELER

Domates

Biber

Kavanoz

EN KOLAY SALÇA TARİFİ

1. Salça yapımı için öncelikle domates ve biberleri güzelce yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.

2. Domatesleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Sonra tencereye koyup, kaynatma işlemine başlayın.

3. Kendiniz ezebilir ya da makineden geçirebilirsiniz. Her şekilde sıvı hâle gelmelidir. Sonra tekrar kaynatıp, güneşin altına sererek, kurumaya bırakın. Kıvama gelince salçalar kullanıma hazır. Afiyet olsun...

SALÇA YAPMANIN PÜF NOKTASI

Salçaları kavanoza doldurduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilmesi küflenmesini önler.

Salça yapımında tahta kaşık sulanmayı önler.


Domates nasıl kurutulur?