AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Ayva C vitamini en yüksek olan kış meyvelerinden biri. Ayvanın geçmişi Osmanlı Devleti'ne dayanıyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatname 'sinde bu meyvenin şifalı olduğu yazıyor. Diğer kış meyvelerine göre zahmetli olan ayvanın çekirdeğinden reçeline kadar her şeyi faydalı. Ayvanın çekirdeği hem sağlık hem de kozmetik sektöründe kullanılıyor. Ayvadan reçel dışında jöle, marmelat, tatlı da yapılıyor.
AYVANIN FAYDALARI
Ayva harika bir antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden vücudun hastalıklarla baş etmesini kolaylaştırır.
Ayva C vitamini açısından zengindir.
Ayva kabızlık ve ishal gibi sindirim bozukluklarını tedavi etmek için birebirdir. Bazı araştırmalar ayva tohumlarının kabızlığı hafifletmeye ve düzenliliği desteklemeye yardımcı olabileceğini kanıtlıyor.
Çeşitli çalışmalar bu meyvenin vücuttaki zararlı bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.
Bazı araştırmalar ayvanın daha iyi kalp sağlığını iyileştirdiğini kanıtlıyor.
Yaraları hızlı iyileştirir.
Ayva çekirdeği cildi iyileştirir. Sivilceleri azaltır. Yaprakları da şifalıdır.
Saçları uzatır.
Kansızlığa iyi gelir.
Ağız kokusunu engeller.