Evinizi dekorasyonla küçültmeyin! 5 Adımda büyük oda dekorasyonu

Eviniz küçük ve sevimli diye kendinizi yıpratmanız bittiyse, küçük evinizi nasıl büyük boyuta getirebileceğinizi konuşabiliriz. 'Oda renkleri oldukça büyük rol oynuyor' atasözünü her evini yenileyen ya da ev dizenden duymuşsunuzdur. Buna yalan dersek doğru, büyük rol oynuyor dersek yalan olacak. Peki küçücük odayı nasıl büyültebiliriz? Sadece renkler mi başrol oynar? İşte dekorasyonun önemi

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Evinizin herkese hitap etsin istemeyiz, kendi tarzınızı ve farkınızı koyarak evinizi bu 5 adımda tasarlamak mümkün! Dünyanın en karamsar insanı bile ferah bir ev isteyecektir. İstediğiniz kadar gotik tarz takılabilirsiniz, evinizin iç açan dekorasyonu herkesin hoşuna gidecektir!

1- Duvarlarda, mobilyalarda açık tonlar kullanmak

Duvarda ve dekorda açık renk kullanmak her ne kadar büyük rol oynamıyor desek de rol oynamıyor demedik. Figuran da değil, başrolde... Hem ferah hem iç açıcı renklerden oluşturarak evi daha geniş gösterebilirsiniz. Açık renklerin üstüne dökülen kirleri temizlemek çok zordur. Açık renklerde içiniz açıldığı gibi, Temizlik yaparken de içiniz açılacak.

2- Koltukları zarif ve küçük tercih etmek

Herkes evinde padişah gibi takılmak istiyor ki koltuklar kaba ve kalın. Bu koltukların hem odayı küçük gösteriyor, hem de estetikten uzak lale devrine yakın bir hava kazandırıyor.

3- Tv ünitesi

Televizyon alanı evin en savunmasız, en karar verilmesi zor alanıdır. Kocaman bir tv ünitesi yerine gömme dolap içine televizyon daha hoş duracaktır. Televizyonun ışığa ters konumda olması kullanışlı gözükür. Tv izlerken ışığın yansımasıyla kendi suratınızı izlemek istemezsiniz değil mi?

4- Duvarlarda tablo kullanmak

Çok düşkün olduğunuz aile fotoğrafınızı, ilk gittiğiniz tatili, en sevdiğiniz arkadaşlarınızı ve evcil hayvanlarınızın fotoğraflarını duvara asarak daha büyük bir oda görüntüsü verebilirsiniz. Eve gelen misafirlerinize duvardaki tabloların anlamlarını anlatarak onları imrendirebilirsiniz.

5- Perde ve halı

Perdelerin odaya yansıttığı ışık geçişleri oldukça önemlidir. Işıksız oda küçük ve basık duracaktır. Halıların küçük olması odayı parça halinde gösterip odayı çok daha küçük hale getirecektir. Koltuk ve diğer objelerle aynı tonları anımsatması ve geniş olması odanızı düğün salonuna çevirecektir.