Evin havasını temizleyen ve radyasyonu uzaklaştıran bitkiler

Bazı bitkiler evin dekorasyonunu değiştirmekle kalmıyor evin havasını da temizliyor ve radyasyonun etkilerini azaltıyor. Paşa kılıcı, yelken çiçeği, aloe vera, kauçuk bitkisi evin havasını temizleyen bitkilerin başında geliyor. İşte koronavirüs zamanı alerjik havayı uzaklaştıran mucize bitkiler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Koronavirüs salgın sürecinde evin havasını temizleyen ve radyasyonun etkilerini azaltan bitkiler yetiştirmek popüler oldu. Hem dekorasyonda farklılık yaratmak hem de bitkilerin şifasından yararlanmak istiyorsanız bu haberimize kulak verin.

EVDEKİ HAVAYI TEMİZLEYEN BİTKİLER

Paşa kılıcı

Kolay bakımı sayesinde iş yerinde ya da evde rahatlıkla yer verebileceğiniz paşa kılıcı, kuru yerlerde yetişen bir bitkidir. Fazla su istemeyen bu bitki, havada bulunan toksinleri temizler.

Aloe vera

Cilde faydalarıyla ön plana çıkan aloe vera, hem havayı temizler hem de kötü enerjiyi yok eder ve radyasyon etkisini azaltır. Aloe vera bol güneş alan yerleri sever. Saksıda ya da bahçede kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Soğuk hava olumsuz etkiler.

Flamingo çiçeği

Antoryum çiçeği olarak da bilinen flamingo çiçeği görüntü olarak da sevilen çiçeklerden biridir. Uzun ömürlü ve büyük saksı istemeyen bir bitkidir. Antoryum çiçeği bulunduğu ortamın havasını temizler. Özellikle alerjik rahatsızlıkları olanlar evinde bu çiçeğe yer açabilir.

Yelken çiçeği

Yeşil yapraklarıyla bulunduğu ortama huzur getiren yelken çiçeği bulunduğu ortamın hava kirleticilerini azaltır.

İngiliz sarmaşığı

Hızla büyüyen ve tırmanabilen bir bitki olan İngiliz sarmaşığı, bir anda odanızı cennete çevirebilir. Havadaki toksinleri alarak ve kimyasalların etkisini azaltarak temizlemeye yardımcı olur.

Eski kazaklardan el yapımı minder tarifi