Evin havasını değiştirecek sihirli dokunuş! Peteklerin üst kısmındaki ızgarayı

Kış aylarında sık sık kullanılan petekleri temizlemediğinizde evdeki havada toz katmanı artar. Doğal gaz uçucu bir madde olsa bile çıktığı alanda birikmeye neden olur. Biriken bu madde siyah ya da kararmaya yol açar. Tek bir dokunuşla bu durumdan kurtulabilirsiniz. Peki petekler nasıl temizlenir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Soğuk kış günlerinde sık sık kullanılan petekleri temizlemek lazım. Çünkü içinde biriken hava evin içindeki havanın sağlıklı olmasını da engeller. Bu yüzden haftada en az 2 defa peteklerinizi temizleyin. Petek temizlerken kimyasal ürünlerden uzak durun.

Kimyasal ürünler peteklerin hem rengini bozar hem de evin içindeki havaya doğalgazla birleşen bir hava katar.

PETEKLER NASIL TEMİZLENİR?

Petekleri temizlemenin en kolay yöntemi üstteki ızgarayı çıkartmaktır. Akabinde uzun bir çubuğun ucuna bez koyun. Bu bezi her bir petek kısmının içine koyun.

Bezi ise sirkeli beyaz sulu hazırladığınız bir suyun içinde sık sık yıkayın. Petek temizliğine başlamadan hemen önce doğal gazın tamamen kapalı olduğundan emin oldun.

Doğal gaz açık olduğunda temizlik sıkıntıya girebilir. Ayrıca üst ızgarayı ise silmek yerine yıkarsanız daha etkili olur.

Peteklerin etrafındaki yapının hasar almaması için yumuşak bir sünger ve soda tozunu beyaz sirke ile karıştırıp sürün.

Akabinde ıslak bir bezle tüm petekleri kurulayın temizleyin. Bu esnada ise evi havalandırın.

Peteklerin kenarlarına pes koyun ve anahtar kısmını sıkarak da içinde kalan suyu az az boşaltın. SU biriktikçe petek yeterli ısıyı vermez.

Bu yöntem tane tane çıkmasını sağlıyor! Nar en pratik nasıl soyulur?