Evin en kirli yeridir! Duvarlar 10 dakikada boyası çıkmadan nasıl temizlenir?

Temizlik sırasında unutulan ancak aslında en çok tozun tutulduğu duvarları temizlemenin vakti geldi. Boyası çıkmadan silinen duvarlar evin havasını değiştirir. Enin en kirli yeri aslında duvarlardır. İşte 10 dakikada boyası çıkmadan duvar temizlemenin yolları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Evin iç ve dış cephesini saran duvarları da temizlik sürecine eklemeniz lazım. Özellikle toz tutan duvarlar birçok hastalığa davetiye çıkartır. Ancak duvar temizleme hem zahmetli hem de risklidir. Çünkü boyasının dökülmesi ya da çıkma riski taşır.

Boyası çıkmadan duvarlardaki lekeleri rutubeti ve tozu temizlemenin ise oldukça basit yöntemleri vardır. Daha parlak ve ev içinde temiz bir havayı sağlayan duvar temizlemenin o pratik yöntemlerini sizler için araştırdık.

İŞTE 10 DAKİKADA BOYASI ÇIKMADAN DUVAR TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Sıcak su dolusu bir kovanın içine 3 su bardağı deniz suyu ekleyin. İçine bir bez koyup duvarları detaylı bir şekilde silin. Duvarları sildikten sonra kuru bezle üzerinden geçmeyi unutmayın. Bu yöntemi daha basit hale getirmek için uzun bir fırça ya da çek pasın ucuna bezi koyup duvarları silin.

Karbonat tozu ve limon suyu, bu ikili her şeyi tertemiz yapmada en güçlü doğal malzemelerdir. Bu yüzden bir kovanın içindeki sıcak suya karbonat ve limon suyu ekleyip aynı yöntemle temizleme yapabilirsiniz.

Beyaz sirke duvardaki rutubet ve küfü anından çıkaran mucize bir yöntemdir. Direk olarak beyaz sirkeyi duvarları sileceğiniz bezin üstüne koyun. Tüm duvarları detaylı silin. Akabinde üzerinden kuru bezle geçin.

Sararmış ve lekelenmiş beyaz kapıları eskisi kadar kar beyazı yapacak yöntemler!

Bu bilgilere bayılacaksınız! Yağ sıçratmadan kızartma yapmanın püf noktaları