Evi temizlerken kendinizi öldürmeyin! Kimyasal maddelerden önce doğal yollara başvurun

Kimyagerlerden uyarı geldi. Ev temizliği ölüme götürebilir. Bu yüzden temizlik sırasında kullanılan malzemelere dikkat edin. Temizlikte önceliğiniz doğal yollar olsun. Peki ölüme yol açabilecek temizlik malzemeleri hangileridir? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Mikropları daha detaylı yok etmek için 1900 yıllarında üretilmeye başlanan ve popüler olan temizlik malzemelerinin ölüm saçtığı ortaya çıktı. Uzmanlar özellikle temizlik hastalarının takıntılı olduğu bu kimyasal maddeler konusunda uyarıda bulundu.

Ev temizliğinin bir numaralı malzemeleri olarak geçen bu maddeler uzun süre kullanıldığında ya da karıştırıldığında solunum hastalıklarına davetiye çıkartır.

ÖLÜME YOL AÇABİLCEK TEMİZLİK MALZEMELERİ HANGİLERİDİR?

Çamaşır suyu ve yağ sökücü maddelerin karışımı solunum yollarındaki oda kapakcıklarını hasara uğratır. Bu da akciğerlere virüs yerleşimini kolaylaştırır. Üst üste bu maddelere maruz kaldığınızda solunum yollarındaki mukus hasar alır. İlerisi ise akciğerlerin iflasıdır.

Öte yandan gerekli önlem alınmadığında kimyasal içeren temizlik malzemeleri cilt hastalıklarını kolaylaştırır. Cilt yüzeyindeki pigmentleri tahriş eden kimyasal maddeler egzama ve mantara neden olur.

Tuz ruhu ve lavabo açıcı zehirlenmeye yol açar. Ağız solunum yoluyla sindirim sistemini tahrip eder. En çok ölüm oranı bu iki maddede yaşanır. Uzmanlar bunun yerine sirke ve limon suyunu önerir.

Akabinde kireç çözücü kireçlenmenin önüne geçerken vücuttaki kireçlenmeyi tetikler. Kemiklerin çözülmesine yol açar.

Kimyasal madde içeren malzemeleri tek bir alanda muhafaza edin. Bunları kullanırken eldiven, maske ve göz bandı takın.

Yemek yapma sürecini hızlandırıyor! Bu aletleri almadığınıza pişman olacaksınız

Bir damlası ömürlük yapıyor! Salça küflenmesini unutturan yöntem...