Evi mis gibi kokutan kahvaltılık! Peynirli pankek tarifi, kısık ateşte pişirin

Kahvaltıya iştah açıcı bir tarif denemek ister misiniz? Yedikçe yediren peynirli pankek tam size göre. Peki enfes lezzetli kahvaltılık nasıl yapılır?

Sadece bir yumurtayla dahi hazır olan kahvaltılık pankek için kolları sıvadık. Doyurucu olmasıyla bilinen peynirli pankek için altlı üstlü pişirmek gerekiyor. İşte detaylar...

Kahvaltılık Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

1 paket kabartma tozu

150 gr beyaz peynir

Çeyrek demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1,5 su bardağı un

Pişirmek için:

Sıvı yağ

Kahvaltılık Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak beyaz peyniri bir çatalla ezelim.

Bir karıştırma kabına un ve sütü alarak karıştırmaya başlayalım.

Karışan hamura 1 adet yumurta ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Eğer kullandığınız yumurta küçükse 2 adet de kullanabilirsiniz.

Daha sonra pankek hamuruna sırasıyla kabartma tozu, pul biber, tuz, ezdiğimiz beyaz peynir ve ince kıyılmış çeyrek demet maydanozu ilave ederek tüm malzemeyi son kez karıştıralım.

Pankek hamuru artık hazır, pişirmek için tavaya biraz sıvı yağ alarak ısıtalım.

Hamurdan 1'er yemek kaşığı alarak tavaya dökelim ve kalın olmaması için üzerini düzeltelim.

Pankekleri altlı üstlü çevirerek güzelce pişirelim.

Bu aşamada ocağın altını çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.

Altı üstü güzelce kızaran pankekleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım ve tüm hamur bitene kadar pişirmeye devam edelim.

Tüm hamuru aynı şekilde pişirdikten sonra peynirli pankeklerimiz hazır.

Afiyet olsun!