AKSAM.COM.TR / MOR PAPTYA
Evin hijyeni hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı etkiler. Hastalıklarla kolayca baş etmenin yollarından biri olan temiz ortamı ne kadar doğru yaptığımız hakkında ise uzmanlar uyardı. Çok sık sık temizlesek bir evin içinde bazı yerlerin temizlenmemesi ya da unutulması yapılan tüm çapayı boşa çıkartıyor.
Yemeğe başlamadan önce hazırlayacağınız yemeğin besinlerinden önce mutfak tezgahını ve lavabonun içini temizlenmeniz gerekir. Aksi halde gün kullanılan bu alanların köşelerinde mikroplar birikir. Mutfak lavabosu da aynı şekilde bakteri yuvasıdır.
En sık kullan çeşmeler sürekli ıslaklıktan dolayı bakteri birikimine müsait alanlardır. Bu yüzden çeşmelerin tutma yerlerinden suyun aktığı yere kadar her gün temizlenmesi lazım.
Akşamdan kalan bulaşıklar böcek ve bakteri yuvasına döner. Sadece su dökerek ya da üstün bir yıkamayla bunlar geçmez. Kaynar su ve çözelti maddelerle daha detaylı temizlenmesi gerekir.
Kahve ve çay makineleri küflü bakteriler üretir. Ayrıca kolayca kireçlenir. Bu yüzden sık sık temizlemek filtrelerini çamaşırlı suya basmayı unutmayın.
Yemek yaptıktan sonra mutfakta yerleri önce süpürüp sonra silmeniz şart! Aksi halde düşen kırıntılar haşereler için tam bir bayram alanı oluşturur. Halı altına ve dolap kenarlarına mutlaka dikkat edin.
Klozet kapağının altı hemen hemen her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekir.
Duşakabin her günden ziyade her duştan sonra yıkanması en önemli alandır. Çünkü dökülen kirli su ve atıkların birikmesi en kolay alan olan duşakabinler küf ya da rutubete neden olur.