Okan Kabuk
Yoğurt birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Ancak yanlış şartlarda saklanan yoğurt kısa süre içerisinde bozulabilir. Öte yandan bazı yöntemler, yoğurdun bozulmasını geciktirebiliyor. Bu nedenle evde yoğurt saklayanların, söz konusu yöntemlere dikkat etmeleri öneriliyor.
Yoğurt birçok insanın evinde bulunuyor. Çünkü lezzetli ve sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca birçok yiyeceğin içerisine de eklenebiliyor. Ancak yanlış şartlarda muhafaza edildiğinde kısa sürede bozulabiliyor. Öte yandan yoğurt bozulmasına karşı önerilen bazı yöntemler de bulunuyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;
Buzdolabında saklanan yoğurt daha geç bozulabilir.
Yoğurdun başka gıdalarla karıştırılması, daha kısa sürede bozulmasına neden olabilir.
Açılan yoğurdun kısa sürede tüketilmesi öneriliyor. Çünkü açıldığında daha erken bozulabilir.
Dikkat: Bozuk yoğurt; tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılabilir. Nitekim küflü veya ekşi olabilir. Ayrıca keskin bir koku ya da tat ortaya çıkartabilir. Bunun yanı sıra renk değişimi, su ayrılması veya topaklar görülebilir.