Evde un varsa tarif hazır! Kahvaltılık bazlama püf noktası hamuru 10 dakika dinlendirmek

Kahvaltılık bazlama tarifi çok pratik. Dinlenen hamur bezelere ayrılmalı. Peki pratik ve lezzet deposu bazlama nasıl yapılır?

Kahvaltıya hamur işi yapmak isteyenlere bu tarifi denemeli. un ve suyla olan bazlama nasıl yapılır? Hamur açmanın püf noktaları neler?

BAZLAMA TARİFİ

4 bardak un 400 gr

2 bardak su 400 ml

1 tatlı kaşığı tuz

Sürmek için

150 gram tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

2 kaşık un

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim hamuru 10 dakika dinlendirin.

8 bezeye ayırın bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen bezeleri un ile açın yağlayın ve iki yufkayi üst üste serin katlayın ve rulo şeklinde sarın.

Bir köşeye alın ve digerlerini de aynı şekilde hazırlayın rulo yu ikiye bölün bastırın sekiz adet katmer çıkıyor.

Hazırladığımız hamuru buzlukta on beş dakika bekletin yağı donsun.

Az un serperek açın ve arkalı önlü pişirin.

Pişirirken fırçayla az yağ sürün..