Nur Sena Sarıtaş
Evde tuzda balık yapımı merak ediliyor. Balığı alışıldık yöntemler dışında pişirmek isteyen ve farklı bir lezzet arayışında olan kimseler evde tuzda balık pişirme yöntemini araştırıyor. Peki, evde tuzda balık yapılır mı? Tuzda balık nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası
Tuzda balık yapımında balık tercihi levrek balığı oluyor. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanıyor.
1 adet deniz levreği
1 kg deniz tuzu
1 kg sofra tuzu
3 adet yumurta beyazı
2 defne yaprağı
2 dal kekik
2 dal biberiye
3 diş sarımsak
1 adet limon
Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın.
Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir.
Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine kalan tuzu ekleyerek balığı iyice kaplayın.
180 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
Ardından bıçak ve çekiç yardımı ile tuzu kırarak servis edilir.
* Püf nokta: Balığın kokusunu bastırmak için, fırın tepsisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.