Kışın evi ısıtmanın en kolay yolu! Doğalgaz faturasını yarıya düşüren formüller

Kış geldiğinde evi ısıtmak oldukça zor. Fakat tek çözüm kombinin derecesini yükselterek doğalgazı tavan yapmak değil. Birkaç teknikle buz gibi evi sımsıcak yapabilirsiniz. Doğalgaz faturasını yarıya düşürecek evde sıcaklığı artıran teknikleri bir araya getirdik. İşte sıcaklık tüyoları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Birkaç tüyo ile kışın buz gibi evi sımsıcak bir yuvaya dönüştürebilirsiniz. Sıcaklıklar düştüğünde ve radyatörler buz gibi soğuk olduğunda, dairenizi sıcak tutacak bazı akıllı tüyoları bilmek sizi doğalgaz faturasından da kurtaracaktır. En soğuk günlerde bile evde sıcaklığı artıran tüyoları sizler için derledik.

DOĞALGAZ FATURASINI YARIYA DÜŞÜREN TÜYOLAR

Evi sıcak tutmak istiyorsanız kombi bakımınızı yaptırın. Havası alınmamış petekler ısının eşit dağılmasını önler, peteğin yarısı ısınır yarısı ısınmaz. Kombi bakımı evdeki sıcaklığı anında değiştirecektir ve derecesini düşürecektir.

Kış da olsa güneşten faydalanmayı ihmal etmeyin. Güneşi görünce perdelerinizi açın.

Isıyı odanızda tutmak için geceleri kalın perdelerle örtün. Fonlar bunun için harikadır.

Duvar ve pencerelerdeki her çatlağı dikkatlice kapatmak için genişleyen poliüretan köpük veya kullanıma hazır dolgu kullanın, böylece ısı kaybını sınırlandırın. Isı kaybını önemli ölçüde azaltmak için pencerelerinize balonlu naylon uygulayın.

Zemine kalın halılar yerleştirin. Bu ipucu özellikle zemin kattaki konutlar veya müstakil evler için işe yarar.

Radyatörlerinizden ısı dağılımını optimize etmek için karton ve folyodan bir ısı reflektörü yapın.

Pişmiş toprak kaplar, dekoratif mumlar veya mumlarla küçük bir ev yapımı yardımcı ısıtıcı kullanın. Bu, alanınıza yumuşak ve hoş bir ısı kaynağı getirecektir.

Serin gecelerde sıcak kalmak için sıcak su şişesi kullanarak uykunuzu iyileştirin.