Evde saç boyamak kimler için tehlikeli?

Evde saç boyamak birçok kişi için zamandan tasarruf. Özellikle saçını ilk kez boyatacakları uyaran saç uzmanları, alerjik reaksiyonlara karşı uyardı. İşte evde saç boyamanın kuralları ve dikkat edilmesi gerekenler...

DHA

Kozmetik ürünlerle gelen cilt şikâyetlerini hepimiz zaman zaman duyuyoruz. Özellikle evde saç boyayanları uyaran uzmanlar, alerjik reaksiyonlara dikkat çekti. Peki, evde saç boyamak tehlikeli mi?

DHA'ya açıklamalarda bulunan Saç Tasarım Uzmanı Veysel Yavuz, evde saç boyamanın kurallarını anlattı.

ORTAYA ÇIKAN ALERJİ SORUNLARI

Boya kaynaklı alerjilerin yüzde, göz kapaklarında ve kulak arkasında kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı ve vücutta ödem gibi sorunlara yol açabileceğine dikkat çeken Veysel Yavuz, "Kadınlar güzelleşmek isterken sağlıklarından olabilir." dedi.

Kişinin boyaya alerjisi olup olmadığını basit bir testle anlayabileceğini söyleyen Veysel Yavuz, testin nasıl yapılacağını şu ifadelerle anlattı:

"Boyayı dirseğinizin iç yüzünde ya da kulağınızın arkasında test edebilirsiniz. Uyguladığınız bölgeyi 1 ya da 2 gün boyunca yıkamayın. Eğer bu bölgelerde sulanma, kızarma ya da kaşıntı olursa o boyayı kesinlikle kullanmayın."

ALERJİ BELİRTİLERİ VARSA SAÇINIZI BOL SUYLA YIKAYIN

Kişinin saçını ilk defa boyatacaksa kesinlikle bir uzmandan yardım alması gerektiğini de vurgulayan Veysel Yavuz, evde saç boyamak için önerilerini şöyle sıraladı:

"İlk boyama işlemi evde yapılmamalı. Mutlaka bir profesyonelle çalışılmalı. Boyama işleminden sonra kaşıntı, yanma gibi belirtiler hissederseniz hemen saçınızı bol suyla yıkayın. Eğer ciddi bir alerji söz konusuysa vakit kaybetmeden bir doktora başvurun. Bazı vakalarda kremler yeterli olurken, bazıları için antibiyotik ve hatta kortizon tedavisi bile gerekebilir. Sağlığınızı riske atmamanız için benim önerim, boya işlemlerini mutlaka kuaför salonlarında işin uzmanlarına yaptırmanız."