Evde portakal kurutma yöntemleri

Bitki çaylarında, pastalarda, tatlılarda, kek ve kurabiyelerde kullanılan kurutulmuş portakal mutfakların vazgeçilmez aroması oldu. Güneşte kuruyan portakallar hem D vitamini yönünden zengin hem de kokusuyla insanı mest ediyor. Peki, evde portakal nasıl kurutulur? Hem fırında hem de güneşte portakal kurutma yöntemi haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Portakal kurutmanın farklı yöntemleri bulunuyor. Pastalara, tatlılara, hediyelere, çaylara, kek ve kurabiyelere kadar birçok şeye renk ve lezzet katan kurutulmuş portakal son yıllarda popüler hâle geldi. Evde portakal kurutmak sanıldığı kadar zor değil. İşte portakal kurutma yöntemleri...

GÜNEŞTE PORTAKAL KURUTMA

Öncelikle portakallarınızı yıkayın. Ardından iyice kurulayın. İnce ince dilimleyin. İster yuvarlak ister yarım ay şeklinde dilimleyebilirsiniz.

Diilimlediğiniz portakalların suyunu bir peçete ile alın. Kenarları açık olan bir tepsiye dizin. Evinizin en çok güneş alan yerine tepsiyi koyun. Her gün mutlaka kontrol edin ve arada ters çevirin.

FIRINDA PORTAKAL KURUTMA

Temizlenmiş portakalları ince ince dilimleyin. Sularını peçete yardımıyla alın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 100 derece ısıtılmış fırına sürün. Arada ters çevirin. Süreyi portakallara göre karar verebilirsiniz.

KURUTULMUŞ PORTAKAL NERELERDE KULLANILIR?

Kurutulmuş portakalı kullanmak aslında tamamen kişinin yaratıcılığına bağlı bir durum. Pastalarda, tatlılarda, keklerde, kurabiyelerde, kahvede ve bitki çaylarında kullanabilirsiniz.

Kurutulmuş portakalı hediye paketlerinde ve yılbaşı süslemelerinde de kullanabilirsiniz.

Tereryumlarda veya aranjmanlarda da kullanabilirsiniz.