Ramazanın geleneksel lezzetlerinden biri olan Osmanlı macunu için mutlaka Ramazan etkinliklerine gitmenize gerek yok. Evde Osmanlı macunu yapabilirsiniz. Enerji veren Osmanlı macununun püf noktası ise macunu yaparken tahta kaşık kullanmak. İşte şifalı meyvelerle hazırlanan Osmanlı macunu tarifi ve malzemeleri...
EVDE OSMANLI MACUNU MALZEMELER
Sadece özü değiştirilir. Diğer tüm malzemeler aynı. Örneğin portakal, çilek, kivi, vanilya ve elma çeşitleri var.
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım su bardağı portakal suyu
1 damla nane yağı
Tarçın, zencefil, karanfil tozundan çay ucu kadar
Yarım litre su
YAPILIŞI
Bir tencereye suyu doldurun. içine şekeri, portakal suyunu, limon suyunu, nane yağını ve baharatları koyun.
Kaynama süresinde tahta kaşıkla karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Tahta kaşıktan ziyade daha kolay olsun diye demir bir çubukla karıştırın.
Kıvamı oturunca altını kapatın. Ancak macundan her tükettiğinizde karıştırarak alın.