Evde Osmanlı macunu tarifi! Püf noktası tahta kaşık, sırrı enerji

Evde Osmanlı macunu tarifi merak ediliyor. Mevsim meyveleriyle yapılan Osmanlı macunu hem lezzetli hem de enerji veriyor. 7'den 70'e herkesin çok sevdiği Osmanlı macununun kıvamı için sadece birkaç püf noktayı bilmek gerekiyor. İşte enerji veren Osmanlı macununun yapılışı...

Ramazanın geleneksel lezzetlerinden biri olan Osmanlı macunu için mutlaka Ramazan etkinliklerine gitmenize gerek yok. Evde Osmanlı macunu yapabilirsiniz. Enerji veren Osmanlı macununun püf noktası ise macunu yaparken tahta kaşık kullanmak. İşte şifalı meyvelerle hazırlanan Osmanlı macunu tarifi ve malzemeleri...

EVDE OSMANLI MACUNU MALZEMELER

Sadece özü değiştirilir. Diğer tüm malzemeler aynı. Örneğin portakal, çilek, kivi, vanilya ve elma çeşitleri var.

1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

Yarım su bardağı portakal suyu

1 damla nane yağı

Tarçın, zencefil, karanfil tozundan çay ucu kadar

Yarım litre su

YAPILIŞI

Bir tencereye suyu doldurun. içine şekeri, portakal suyunu, limon suyunu, nane yağını ve baharatları koyun.

Kaynama süresinde tahta kaşıkla karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Tahta kaşıktan ziyade daha kolay olsun diye demir bir çubukla karıştırın.

Kıvamı oturunca altını kapatın. Ancak macundan her tükettiğinizde karıştırarak alın.