Evde mükemmel pizza hamurunun sırrı: Unu eleyin, hamuru bekletin

Pizza bazen acil durumlarda bazen de canımız istediğinde hızlıca yaptığımız en güzel atıştırmalıklardan biri. Peki, mükemmel bir pizza hamurunun püf noktası nedir? İncecik, buram buram lezzet kokan bir pizza tarifi sizi bekliyor.

KADİR TEKİN

Pizza tarifi merak ediliyor. Peki, ince bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamurunun püf noktası hamuru dinlendirmek ve unu elemek. Geri kalan kısım tamamen elinizin lezzetine bağlı. İşte adım adım mükemmel pizza hamuru tarifi...

PİZZA HAMURU MALZEMELER

Yarım paket yaş maya ya da 1 tatlı kaşığı instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım yemek kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı ılık su

Sosu için malzemeler

2 domatesin rendesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

İsteğe göre baharatlar

Üzeri için tercih edilen malzemeler

PİZZA HAMURU TARİFİ

Hamur malzemelerini bir kapta güzelce yoğurun. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Ardından hamurun üzerini bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.

Hamur mayalanırken siz de malzemeleri hazırlayın. Önce sosunu yapmak için domatesleri rendeleyin. İçerisine çok az tuz, zeytinyağı, şeker ve baharat ilave edin karıştırın.

Ardından peynirini, sucuğunu, mısırını ya da zeytinini hangi malzemeyi seviyorsanız minik minik doğrayın. Bu sırada yarım saat hamur mayalansa yeterli olur. Mayalanan hamurun altına yağlı kağıdı serin ve güzelce açın.

Hamura sosu güzel bir şekilde sürün. Bu sırada 200 derece fırını açın. Sosun ardından malzemeleri pizzaya yayın. En son kaşarı da ilave ettikten sonra pizzayı fırına verebilirsiniz. 20-30 dakikada pizzanız hazır. Afiyet olsun.

Limonları 1 ay bozulmadan taze tutmanın basit yöntemi: İçine sadece 1 tane koymak yeterli