KADİR TEKİN
Pizza tarifi merak ediliyor. Peki, ince bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamurunun püf noktası hamuru dinlendirmek ve unu elemek. Geri kalan kısım tamamen elinizin lezzetine bağlı. İşte adım adım mükemmel pizza hamuru tarifi...
PİZZA HAMURU MALZEMELER
Yarım paket yaş maya ya da 1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Sosu için malzemeler
2 domatesin rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre baharatlar
Üzeri için tercih edilen malzemeler
PİZZA HAMURU TARİFİ
Hamur malzemelerini bir kapta güzelce yoğurun. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Ardından hamurun üzerini bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
Hamur mayalanırken siz de malzemeleri hazırlayın. Önce sosunu yapmak için domatesleri rendeleyin. İçerisine çok az tuz, zeytinyağı, şeker ve baharat ilave edin karıştırın.
Ardından peynirini, sucuğunu, mısırını ya da zeytinini hangi malzemeyi seviyorsanız minik minik doğrayın. Bu sırada yarım saat hamur mayalansa yeterli olur. Mayalanan hamurun altına yağlı kağıdı serin ve güzelce açın.
Hamura sosu güzel bir şekilde sürün. Bu sırada 200 derece fırını açın. Sosun ardından malzemeleri pizzaya yayın. En son kaşarı da ilave ettikten sonra pizzayı fırına verebilirsiniz. 20-30 dakikada pizzanız hazır. Afiyet olsun.