Lokma herkesin sevdiği ve sofrasında görmek istediği bir tatlıdır. Lokmanın bir diğer özelliği ise cenaze evlerinde ölünün arkasından hayır için servis edilmesidir. Lokma tatlısı çocuklar tarafından da çok sevilmekte ver tercih edilmektedir. Sizde hiç yorulmadan kolayca bu tatlıyı evinizde yapabilirsiniz. Düşük maliyetli ve pratik yapımıyla dikkat çeken lokma sık sık tüketilen tatlılar arasında oldukça popüler.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN;
2 su bardağı ılık su
Bol sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI
İlk önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım zira usule göre çıtır çıtır ve şerbeti çekmiş bir lokma için şerbetin soğuk ve yoğunluk kıvamlı olması gerekir.
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Hamurunu yapmaya başlayalım şimdi suda tuz maya ve şekeri eritin ve unu ekleyip cıvık bir hamur elde edin.
Hamurumuzun kıvamını videoda gösterdim bu şekilde üstünü kapatıp 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresinin sonunda hamurumuzu bir sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine koyun.
Yağımızı kızma noktasına kadar getirin hamurun içinde bulunduğu torbanın ucunu küçük miktarda kesip akan hamuru bir makas yardımı ile keserek yağa bırakın.
Nar gibi kızarmasına izin verin ve fakat asla yakmayın çünkü ben yaktım bi kısmını kızaran lokmaları yağdan alın ve hemen şerbete atın.
Şerbette 30 saniye kadar bekletip servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.