Limon pek çok yemeğin ve içeceğin içerisine ilave edilebiliyor. Öte yandan tek başına da tüketilebiliyor. Çünkü sağlıklı olarak ön plana çıkabilen limon, yemeklere ve içeceklere tat verebiliyor. Ancak kesilen limon doğru şartlarda saklanmadığında kısa süre içinde kuruyabiliyor. Bunun yanı sıra bir yöntem sayesinde kuruması önlenebiliyor. Nitekim daha geç kuruyabiliyor.
Dilimlenmiş limon buzdolabında saklansa bile zamanla kuruyabiliyor. Ayrıca bu durum pek çok insanın canını sıkabiliyor. Çünkü tekrardan kullanılabilecek limonun kısa sürede kullanılamaz hale gelmesi, tekrardan limon almayı gerektirebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, limonun kurumasını belirli bir süre önleyebiliyor. Bu nedenle evde limon saklayanların söz konusu yönteme dikkat etmeleri öneriliyor.
Dilimlenmiş limon saklanırken bir streç film ile sarılır. Eğer streç film yoksa, kavanoza da koyulabilir. Bu sayede dilimlenmiş limonun hava almaması sağlanır. Ayrıca bu yöntem sayesinde dilimlenmiş limon daha geç kuruyabilir.