Evde limon saklayanlar dikkat: Bu yöntem kurumasını önleyebiliyor

Limon birçok yemeğin ve içeceğin içerisine eklenebiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından da tüketiliyor. Ancak evde saklanan limonların kimi zaman kuruduğu görülebilir. Öte yandan bir yöntem sayesinde daha geç kurumaları mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Limon pek çok yemeğin ve içeceğin içerisine ilave edilebiliyor. Öte yandan tek başına da tüketilebiliyor. Çünkü sağlıklı olarak ön plana çıkabilen limon, yemeklere ve içeceklere tat verebiliyor. Ancak kesilen limon doğru şartlarda saklanmadığında kısa süre içinde kuruyabiliyor. Bunun yanı sıra bir yöntem sayesinde kuruması önlenebiliyor. Nitekim daha geç kuruyabiliyor.

DİLİMLENMİŞ LİMON SAKLAMA YÖNTEMİ

Dilimlenmiş limon buzdolabında saklansa bile zamanla kuruyabiliyor. Ayrıca bu durum pek çok insanın canını sıkabiliyor. Çünkü tekrardan kullanılabilecek limonun kısa sürede kullanılamaz hale gelmesi, tekrardan limon almayı gerektirebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, limonun kurumasını belirli bir süre önleyebiliyor. Bu nedenle evde limon saklayanların söz konusu yönteme dikkat etmeleri öneriliyor.

Dilimlenmiş limon saklanırken bir streç film ile sarılır. Eğer streç film yoksa, kavanoza da koyulabilir. Bu sayede dilimlenmiş limonun hava almaması sağlanır. Ayrıca bu yöntem sayesinde dilimlenmiş limon daha geç kuruyabilir.