Evde lahmacun tarifi arayanlara Somer Şef'ten lahmacunun püf noktaları

MasterChef All Star'da günün menüsü lahmacun oldu. Şampiyonların da geldiği MasterChef All Star'da yarışmacılar lahmacun tarifini deneyecek. Peki, lahmacunun tarifi nasıl? Lahmacun hamurunun dürüm yapılabilecek kıvamda olması gerektiğini söyleyen Somer Sivrioğlu, mutlaka kepekli un kullanılmasını tavsiye ediyor. Daha önceki bölümlerden Somer Şef'ten lahmacunun püf noktalarını derledik. İşte en kolay, birebir tutan lahmacun tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MasterChef'te bugün lahmacun günü. Şampiyonların da katıldığı MasterChef All Star gününde yarışmacılar lahmacun tarifi deneyecek. En iyi lahmacunu yapan bir adım öne geçecek. Somer Şef'e göre lahmacun tarifi yöreden yöreye değişiyor. Bazılarında sarımsak bazılarında soğan kullanılır. MasterChef'in daha önceki bölümlerinde lahmacunun püf noktalarını açıklayan Somer Sivrioğlu, lahmacun hamurunun önemli olduğunu, mutlaka çıtır çıtır olması gerektiğini belirtiyor.

SOMER ŞEF'TEN LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI

Lahmacun hamuru katlanabilecek, dürüm yapılabilecek bir hamur olsun. Ama katladığımızda kırılmasın, yumuşakta olmasın.

Lahmacunun malzemesi yeterli olsun, üzerinden taşmasın.

Lahmacun hamuru çıtır çıtır olsun.

Hamurda göz göz siyahlıklar olsun. Pizza taşında pişirebilirsiniz.

Kepekli unu fırına atmadan altına kullanın. Yapışmasını engeller.

EVDE EN PRATİK LAHMACUN TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un

1\5 su bardağı su

Yarım tatlı kaşığı tuz

Bir çay kaşığı toz şeker

LAHMACUNUN İÇ MALZEMESİ

250 gram yağlı kıyma

1 adet kırmızı biber

Bir adet yeşil biber

Bir adet orta boy soğan

Bir adet orta boy domates

Yarım demet maydanoz

Bir tatlı kaşığı domates salçası

Bir tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir çay kaşığı tuz

Bir çay bardağı su

EVDE LAHMACUN TARİFİ

İç malzemeye ait her şeyi yoğurun. İsteyen rondodan da geçirebilir.

Akabinde bir kabın içerisine unu tuzu şekeri koyun karıştırın. Azar azar su dökerek yoğurun.

Kıvamı sertten biraz yumuşak olacak şekilde oluncaya kadar yoğurun.

Sonra hamuru parçalara ayırın.

Öksürük gece neden artar? Kriz tutanlar yatmadan önce mutlaka...