Evde kumpir tarifi! Ortaköylü kumpir ustaları böyle yapıyor, püf noktası...

MasterChef izleyenler evde kumpir tarifini araştırıyor. En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kumpir söz konusu olunca akla ilk gelen Ortaköy oluyor. Peki, Ortaköy'de kumpirler nasıl yapılıyor? Lezzetli kumpir nasıl yapılır? Kumpirin püf noktası patatesin lezzetli olması ve malzemelerin kalitesi. Çünkü lezzetli bir kumpirin tereyağından süzme yoğurduna kadar tüm malzemeleri ayrı bir özen istiyor. İşte MasterChef All Star izleyenlere evde kumpir tarifi...

EVDE KUMPİR TARİFİ İÇİN MALZEMELER

8 tane küçük boy közlenmiş patates

1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İÇERİSİNDEKİ MALZEMELER

Kornişon turşu

Kısır

Mısır

Hardal

Amerikan salatası

İsteğe göre kızartılmış sosis

Ketçap

Mayanoz

Baharatlar

3 ADIMDA EVDE KUMPİR TARİFİ

1. Kumpir tarifi için patatesleri alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan batırarak kontrol edin.

2. Patates pişerken malzemeleri hazırlayın.

3. Fırından çıkardığınız patatesi dağıtmadan sıcağıyla ortadan artı şeklinde bıçakla kesik atın. Ama tamamen kesilmemesine dikkat edin. Tatlı kaşığıyla patatesin içini oyun ve uygun bir tabağa alın. Patateslerin içini çatalla güzelce ezin tereyağ ekleyin ve karıştırın. Son olarak kaşar peyniri rendesini de ekleyin ve karıştırın. Bu işlemin ardından patatesin içlerini tekrar alın. Üzerini düzeltin ve damak zevkinize göre her malzemeden patates içerisini doldurun. Kumpirler hazır. Afiyet olsun...

Gazianteplilerin gribe meydan okuma sırrı: Şiveydiz! İçene grip uğramıyor