Pasta ve süslemelerde vazgeçilmez olan krem şanti birçok kişi tarafından tüketiliyor. Birçok kişi tarafından tüketilen krem şanti marketlerde işlenmiş ve paketlenmiş olarak satılıyor. İşlenmiş ve paketlenmiş krem şanti tüketmek istemeyenler evde kendi krem şanti yapmayı tercih ediyor.
TAZE KREMALI KREM ŞANTİ
Malzemeler:
200 ml taze krema
YUMURTA AKLI KREM ŞANTİ
Malzemeler:
3 yumurta akı
KAYMAKLI KREM ŞANTİ
Malzemeler:
1 su bardağı taze süt kaymağı (5 litre sütten kaynatılarak elde edilmiş)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Öncelik olarak belirtmek istediğim şey; bu tarifte asla hazır kaymak kullanmamanız gerektiğidir. Kaymaklı krem şantinin tek zor yanı açık süt bulmak. Sütü kaynatarak kaymak elde edin, ardından kaymağı 1 saat dolapta bekletip soğumasını ve katılaşmasını sağlayın. Daha sonra kaymak ve pudra şekerini derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Kıvam aldığında çırpma işlemini sonlandırın, aksi halde karışım sulanıp yağa dönüşmeye başlar. Doğal krem şantiniz hazır. Afiyet olsun.