Evde konserve yapımında zehirlenme riskine karşı 5 önlem

Eylül ayı geldi. Konserve yapmak için kollar sıvandı. Evde konserve yapacak birçok kişi konservenin yapımını ve inceliklerini merak ediyor. Peki evde konserve nasıl yapılır? İşte evde konserve yaparken zehirlenme tehlikesine karşı 5 önlem...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Eylül ayı ile birlikte ev yapımı konserve için hazırlıklar başladı. Ev yapımı konservelerde en önemli konulardan biri ise hijyen. Konserve zamanı gelmişken sizin için konserve yapımının inceliklerini hazırladık. İşte evde konserve yaparken zehirlenme tehlikesine karşı 5 önlem...

EVDE KONSERVE YAPIMINDA ZEHİRLENME RİSKİNE KARŞI 5 ÖNLEM

1- Ev yapımı konserveleri tam kapatın.

2- Konserveleri kapağını açtıktan sonra 10 dakika kaynatıp tüketin.

3- Konserve yapacağınız gıdanın küflü olmamasına çok dikkat edin.

4- Konserve yapacağınız gıdayı iyice yıkamaya özen gösterin.

5- Konserveyi doğru muhafaza edin.