Evde katmer tarifini merak edenler için tüm detayları ve püf noktaları adım adım hazırladık. Hamur becerisine güvenenler mutfağa geçip katmer tarifini rahatlıkla deneyebilir.
Katmerin püf noktası kullanılan fıstık ve kaymaktır. Elbette hamuru açmak da çok önemli. Katmer hamurunun kağıt inceğinde olması gerekiyor. Adım adım lezzete götüren katmer tarifimiz sizlerle...
GAZİANTEP KATMERİ MALZEMELER
Hamur için;
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş Antepfıstığı
100 gr. süt kaymağı
Yufka üzerine sürmek için tereyağı
GAZİANTEP USULÜ KATMER TARİFİ
Katmer tarifi için önce un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Avuç içiyle hamuru toparlayın. Biraz ayçiçek yağıyla yağlayın ve bir saat dinlendirin.
Hamuru açmak için yuvarlak haline getirdiğiniz hamuru el ile ezin daha sonra merdane ile büyütün. Kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlayıp dört köşe haline getirin.
Açılan hamurun ortasına tereyağı sürün, iç malzemesini ekleyin ve tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın, tavaya yerleştirilerek fırına sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fıstıkla ve kaymakla süsleyebilirsiniz afiyet olsun.