Katmer tarifi zor değil! İşte en önemli püf noktalar

Evde katmer tarifi denemek sanıldığı kadar zor değil. Katmerin püf noktası kullanılan fıstık ve kaymaktır. Katmer tarifi için önce hamur hazırlamanız gerekiyor. Nefis tatlının tarif detayları haberimizde…

Evde katmer tarifini merak edenler için tüm detayları ve püf noktaları adım adım hazırladık. Hamur becerisine güvenenler mutfağa geçip katmer tarifini rahatlıkla deneyebilir.

Katmerin püf noktası kullanılan fıstık ve kaymaktır. Elbette hamuru açmak da çok önemli. Katmer hamurunun kağıt inceğinde olması gerekiyor. Adım adım lezzete götüren katmer tarifimiz sizlerle...

GAZİANTEP KATMERİ MALZEMELER

Hamur için;

1,5 su bardağı un

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

İçi için;

2 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı çekilmiş Antepfıstığı

100 gr. süt kaymağı

Yufka üzerine sürmek için tereyağı

GAZİANTEP USULÜ KATMER TARİFİ

Katmer tarifi için önce un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Avuç içiyle hamuru toparlayın. Biraz ayçiçek yağıyla yağlayın ve bir saat dinlendirin.

Hamuru açmak için yuvarlak haline getirdiğiniz hamuru el ile ezin daha sonra merdane ile büyütün. Kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlayıp dört köşe haline getirin.

Açılan hamurun ortasına tereyağı sürün, iç malzemesini ekleyin ve tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın, tavaya yerleştirilerek fırına sürün.

180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fıstıkla ve kaymakla süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Diyet yapamıyorsanız 5 yiyecekten vazgeçin! Zayıflamayı engelliyor