Evde karpuzdan dondurma yapmanın tarifi! Birkaç adımda kolayca hazırlanıyor

Evde dondurma yapma yöntemleri pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca yapılan dondurma karpuzlu olduğunda, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet haline de dönüşebiliyor. Çünkü sevilerek tüketilen karpuz, dondurulduğunda enfes bir lezzet haline de dönüşebiliyor. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Karpuzlu dondurma tarifi birçok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü hem serinlik hissi sağlayabiliyor hem de adeta damaklardan silinmiyor. Ayrıca evde de hazırlanabilen karpuzlu dondurma, birkaç adımda servise hazır hale getirilebiliyor.

KARPUZLU DONDURMA TARİFİ

Karpuzlu dondurma tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından da sevilerek tüketilebiliyor. Ayrıca birkaç adımda kolayca hazırlanabilmesi, birçok kişi için tercih sebebi de olabiliyor. Nitekim evde karpuzlu dondurma yapmanın tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 5 dilim karpuz.
  • 1 çay bardağı süt.
  • ½ paket krema.
  • ½ çay bardağı şeker.
  • HAZIRLANIŞI

    Karpuzlu dondurma tarifi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. Nitekim karpuzlu dondurma tarifi şu şekilde hazırlanıyor;

  • Karpuzun çekirdekleri çıkartılır ve minik küpler halinde doğranır.
  • Krema katı bir kıvam alana kadar el blenderı ile çırpılır.
  • Karpuz blenderın içine alınarak ezilene kadar karıştırılır.
  • İyice ezildiğinde içine krema, süt ve şeker eklenir.
  • Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Şeker iyice eridikten sonra hazırlanan karışım saklama kabına aktarılarak derin dondurucuda ortalama 3 saat soğumaya bırakılır (yarım saatte bir dondurma karıştırılır).
  • Donduktan ve kıvam haline geldikten sonra afiyetle tüketilebilir.