Sokak lezzetleri denildiğinde akla ilk gelen yiyeceklerden biri de simit oluyor. Basit tarifi sayesinde evlerde de kolay bir şekilde hazırlanabilen yiyecek, adeta sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak her öğünde tüketilebilecek yiyecek, söz konusu simit tarifi ile kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.
Simit tarifi birkaç malzemeyle kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Ancak simit tarifi hazırlanırken ölçüsüne de dikkat etmek gerekiyor. İşte söz konusu simit tarifi için gerekli malzemeler;
1 su bardağı ılık süt.
1 su bardağı ılık su.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 yemek kaşığı toz şeker.
1 paket kuru maya.
4 su bardağı un.
1 adet yumurta.
Üstü için gerekli olanlar;
Yarım çay bardağı pekmez.
1 kase susam.
Yarım çay bardağı su.
Simit tarifi için gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra, simit tarifinin yapılışına geçilebilir. İşte söz konusu simit tarifinin yapılışı şu şekilde gerçekleşiyor;
Derin bir kaba şeker, ılık süt, ılık su ve maya koyularak karıştırılır.
Devamında içine yumurta eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
Sonra karışıma azar azar un eklenir.
Devamında tuz ilave edilir ve ele yapışmayan hamur elde edilene kadar iyice yoğurulur.
Sonra üzeri nemli bir bez ile örtülür ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanması için bekletilir.
Mayalandıktan sonra minik bezelere ayrılır.
Minik bezeler rulo şeklinde uzatılır ve ikisi birbirine örgü biçiminde olacak şekilde sarılır.
Sonra uçları birleştirilir.
Akabinde su ile pekmez karıştırılır ve susamlar hafif kavrulup soğumaya bırakılır.
Hazırlanan simitler önce pekmezli suya, akabinde susama bulanır.
Devamında fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve üzerine aktarılır.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 ila 30 dakika pişirilir.
Devamında afiyetle servis edilebilir.