AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
11 ayın sultanı olan Ramazan ayı geldi. Onunla beraber başlanılan hazırlıklardan biri de pidedir. Pide kuyruklarını aşmanın en kolay yolu ise evde gerçek tarifli pide ekmeği yapmaktan geçiyor. Sıcacık pide tarifiyle evinizde Ramazan havasını doldurabilirsiniz. Birebir fırın pidesiyle aynı lezzete sahip bu tarifi sizler için araştırdık.
Ramazan pidesini evde gerçek tarifiyle yaparak herkesi kıskandırabilirsiniz. Sahur ve iftarınıza eşlik edecek olan gerçek pide tarifi haberin detayında yer alıyor.
MALZEMELER
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Bir tatlı kaşığı toz maya
Çay kaşığı ucu kadar tuz
Bir çay kaşığı kadar toz şeker
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Bir yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Bir kasenin içine unu koyun tam ortasına tuzu, şekeri ve mayayı koyup azar azar suyu ilave edin.
Karışımı yoğurarak suyu dökmeye devam edin.
O sırada blendırda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın.
Yoğurduğunuz hamurun üzerin, kapatarak bir köşede bekletin.
Akabinde yuvarlak parçalara ayırın elinizi unlayıp yuvarlak biçime getirin.
Ardından tırnaklayıp üzerine yoğu yumurta karışımını sürüp çörek otu serpiştirin.
230 derece ısıttığınız fırına tekli halde koyunuz.
20 dakika sonra çevirin,
10 dakika daha bekleyip çıkartın.
Afiyet şifa olsun...